Förvaring av decoden saker

Jag försöker uppdatera bloggen ofta, men det är inte alltid det går så bra, speciellt på vardagarna då jag går i skolan till 15.30 de flesta dagar och sedan behöver jag göra läxorna. Sedan vill jag ju inte posta ett slarvigt och tråkigt inlägg heller. I alla fall så tänkte jag visa er min smarta låda som jag förvarar grejerna till mina decoden skal. Fiffigt, va? Har förtillfället ganska lite grejer men jag hade tänkt att beställa mer decocream, resin och kanske några figurer idag. Sedan har jag gjort lite mer klubbor och marshmallows som är superfina på skal. 
 

Nya fimofigurer

Jag tänkte att jag skulle visa vad jag gjorde i fimolera igår. En halloween-inspirerad cupcake (det är meningen att nederdelen ska likna en pumpa), två halloween-inspirerade bläckfiskar, klubbor, marshmallows och godisar. Om ni undrar hur jag gör dessa klubbor är det bara att scrolla ner, för jag har gjort en guide i föregående inlägg. Kommentera gärna! 
 

Guide: Klubba i fimolera

Jag har gjort en guide till er på hur man gör en klubba i fimo lera, jag hoppas verkligen ni uppsattar den. Kommentera gärna vilka andra guider ni vill att jag ska göra. Om ni har missat min guide på hur du gör en kaka, tryck här för att komma dit. 
 

Om min lördag

Idag har vi firat min morbror och hans sambos födelsedagar. Väldigt trevligt att träffa hela familjen. Sedan sover min lillkusin på snart sex år över hos mormor (vi bor precis bredvid varandra, jag och mormor) så då ska jag komma över dit efter middagen och se film. Tidigare idag har jag pysslat en hel del med fimolera så jag kommer göra ett inlägg lite senare och visa er. 
 
 

Om min lediga fredag

Idag har jag som sagt varit ledig, vilket har varit himla skönt. Direkt när jag vaknade tog jag ett varmt bad med mitt nya badskum. Efter det kröp jag ner i sängen igen och åt frukost medan jag tittade på två avsnitt Hannah Montana. Supermysig start på morgonen. Efter det åkte jag och mamma ner på stan. Vi har handlat presenter, pappersblommor, doftljus, prickiga sugrör med mera. Sedan åt vi rostadpaprikasoppa på restaurangen Rost. Perfekt lunch en kylig höstdag. Hur har eran dag varit? 
 

Té med smak av mangostan & yoghurt

Jag måste bara tipsa er om detta sjukt goda té. Perfekt på morgonen eller till kvällsfikat. Lätt det godaste téet jag druckit. 
 

Torsdagslista

Vi är lediga på fredag, så det är helg nu för mig. Helt otroligt skönt. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och mysa. Kanske ta ett varmt bad med mitt nya badskum, se lite på någon serie/film och sitta vid datorn. Hittade en finfin lista på en finfin blogg som jag tänkte använda mig av. 
Hur gammal är du? Fjorton år. 
Hur gammal känner du dig? Känner mig nog som fjorton år, haha. 
 
Vad har du gjort idag? Varit i skolan. Jag har haft franska, redovisning om Sverige på 1500-1600-talet, bild, klassråd & svenska. Skönt att sluta för dagen och veta att man är ledig fram till måndag. 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Jag tycker om alla årstider på olika sätt, så det är hemskt svårt att säga. 
Är du besatt av någonting? Choklad, musik & min familj. 
Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? 
Hur vill du tillbringa din pension? Med mina älskade. 
Har du någon gång brutit ett ben? Inte ännu. 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På en mysig vindsvånig i London med fina människor och en hel del té. 
Vad är du på för humör just nu? Lite trött, men ändå väldigt glad. 
Vilket är ditt favoritgodis? Naturgodis eller Marabou drömkrisp. 
Vilken är din favoritaffär? Monki måste jag nog säga. 
 
Är du morgon- eller kvällsmänniska? Både och skulle jag nog säga. Men är väl mer en morgonmänniska, i alla fall när jag är ledig. 
Har du blivit sydd någon gång? Nej. 
Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? För tio årsedan var jag ett fyraårigt dagisbarn som skulle börja sexårs om två år. Hjälp vad tiden gårt fort. 
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Mammis. 
Är du blyg? Med människor jag inte känner så bra, ja. 
Vad heter du i andra namn? Emelie Josefin. 
Vill du gifta dig? Ja, om jag hittar den rätta. 
Har du, eller har haft, något smeknamn? Har väl egentligen inget smeknamn, men det händer att någon säger Sagis. 
 

Nya saker

Som jag skrev i ett annat inlägg var jag på stan med mamma i söndags. Detta är vad jag köpte. Ett badskum som doftar ljuvligt av citron & lime, ett marinblått Nirvana linne som jag titta på flera gånger och nu var det 49 kronor billigare. Tillsist en cremeögonskuggspalett från Isadora. 
 

Om min tisdag

Idag på morgonen hade vi hemkunskap och det är alltid trevligt. Eftersom jag är vegetarian fick jag göra qourn. Efter det hade vi matematik, språk och musik. Nu ska jag ha extra-matte sedan slutar jag och då ska jag på teater. Hur har ni haft det idag? Här får ni en bild på några saker som står på mitt skrivbord. Ben & Jerry förpackningar (eftersom de är så fina) , Love Spell och doftljus. Jag funderar på att visa hela mitt rum i något annat inlägg. Skulle ni vilja det? 
 

Om min söndag

Igår städade jag hela morgonen, så nu är mitt rum nu är det superfint och städat. Vill ni att jag ska visa lite bilder på hur det ser ut? Efter det åkte jag och mamma på stan. Jag visar bilder på det i ett annat inlägg. Sedan åt vi supergod middag hos mormor med hela familjen och hade det riktigt trevligt. Vi åt hemskt god efterrätt. Det serverades äppelpaj, hasselnöts chokladkaka och cake pops. Hur har ni haft det? 
 
 

Saffran

Åh blir så himla glad är jag loggar in på bloggen och ser att jag fått sju nya kommentarer om inläget där jag visade mina pärlplattor. Sammanlagt elva kommentarer. Ni ska veta att jag verkligen uppskattar att ni tycker om det jag bloggar om. Igår var jag på Myrorna med Ebba (här är hennes blogg) och träffade min katt (som flyttar hem till mig om några veckor, hihi) För tillfället heter den George, men jag funderar på namnet Saffran. Vad tycker ni om det? 
 

Mina pärlplattor

Jag tänkte visa alla mina pärplattor jag gjort. Har dock gjort massor av fler pacman spöken och smoothies, eftersom det går väldigt snabbt när man kommer in i mönstret. Har ni någon favorit? Jag tycker kan inte välja. 
 

Brev från Polen!

Idag när jag kom hem såg jag att jag fått detta underbara brev från min brevvän Angelika i Polen. Hon skickade med ett par rosa rosettörhängen, ett sött 3Dklistermärke, en liten cupcake pärlplatta, mintchoklad godis, en ring med ett hjärta och blåbärsmufins té som doftar ljuvligt. Brevet var såå fint och jag ska skriva tillbaka till henne så snart som möjligt. Funderar på vad för saker jag ska skicka till henne. 
 

Om min fredag

Jaaa nu är det helg! Känns så himla skönt. Idag är de ända ämnena jag haft franska och matematik. Vi har sovmorgon på fredagar (enda dagen) så jag började 9.10. Nu när jag hade lite mer tid på morgonen drack jag té och åt rostade mackor. På morgonen hade vi franskaförhör och det gick riktigt bra. Jag kunde alla ord utom ett (det lönar sig att plugga hårt) och det visste jag inte ens om att vi hade som glosa, så jag hade inte kunnat träna på den. Oh well inger man kan göra åt direkt. Vi skulle också haft no (min grupp skulle haft redovisning) men det blev håltimme istället för något rör i avloppet var trasigt (?) Efter det var det skoljogg och sedan slutade vi. 
 
Nu är jag hemma och ska bara slappa, äta gott, sitta vid datorn och se på Idol ikväll. Har ni några planer för kvällen? 
 

Om min dag

Hej du fina som läser detta. 
Idag har varit en riktigt trevlig dag, är så glad att jag äntligen är frisk. Visst har jag haft lite hosta idag, men det är helt okej. Jag har haft franska, so, bild, klassråd och engelska idag. På bilden målade vi av frukter. Efter det åkte jag hem (trodde jag) men jag upptäckte efter ett tag att jag satt på fel buss. Det löste sig i alla fall. 
Hittade en fin lista på en fin blogg: 
 
Dagens frisyr: Utsläptt och vågigt. 
Dagens klädsel: Blå stor Ramoneströja, ying & yang leggings och senapsgulkofta. När jag varit ute har min äppelmössa (jag haft sedan jag var fem) prytt mitt huvud. 
Dagens händelse: Paniken när jag upptäcker att jag sitter på fel buss. 
Dagens planer: Sova, haha. 
Dagens vill ha: Kort lila hår och en kattunge att mysa med. 
Dagens mat: Stark tofugryta och ris. 
Dagens humör: Glad och pratsam, eftersom jag är frisk och det snart är helg. 
Dagens köp: Inget. 
Dagens telefonsamtal: Ringt pappa två gånger och sagt att jag tagit fel buss. 
 

Deco den miniräknare

Igår var det massor av människor som besökte min blogg och det gör mig verklig glad. I alla fall så mår jag mycket bättre idag och är i skolan. Tänkte visa min miniräknare som jag fixat till! Jag kommer säkert bli distraherad på matematiklektionerna framföver, haha. Kommentera gärna vad ni tycker. 
 

Deco den mobilskal av mig

Hej! 
Jag är hemma från skolan idag också, eftersom jag fortfarande inte är helt frisk, men vi får hoppas att jag mår bättre tills imorgon. Igår hade jag lite ork till att gå upp och pyssla, då gjorde jag dessa mobilskal. 
Gillar ni dem? Har ni någon favorit? Själv kan jag inte bestämma mig, tycker om båda väldigt mycket. 
 
 

Té och rostat bröd

Jag har blivit sjuk igen, vilket är väldigt dåligt, men det går åt rätt håll. Jag mådde som sämst lördag eftermiddag. Nu kan jag i alla fall sitta vid datorn och vara uppe lite. Till frukost åt jag rostade mackor och drack detta supergoda té med smak och yoghurt och mangolin och min hals känns redan bättre. 

Om hösten

Långa skogspromenader, höstlistor, stickat, regn, vackra löv, dricka varm choklad ur muminkoppar, doftljus, mysiga böcker och filmkvällar. 
 

Love Spell

För några dagar sedan beställde jag denna bodymist från Victoria Secret och nu har den kommit. Love Spell doftar underbart av körsbärsblommor och persika. Väldigt sött, fräscht och fruktigt. Här betsällde jag min. 
Har ni någon favorit bodymist? 
 

Müsli

Hej finisar! 
Jag måste bara tipsa er om denna supergoda müsli från Risenta. Den är med nötter, gojibär, quinoa, bovete, solroskärnor, pumpafrön etc. och passar perfekt i yoghurt/mjölk med blåbär. Supergott att äta till frukost/mellanmål. 
 

Små teckningar

Tänkte visa vad jag ritade för ett tag sedan. Allt är ritat direkt med en svart konturpenna, så jag har alltså inte kunnat sudda/ändra något. Jag tycker om att rita så, det har sin charm att inte är perfekt eller genomtänkt. Efter jag ritat klart plastade jag in de och klippte ut. När jag ritade detta ritade jag även ett till pappa mer massor av små figurer och liknande, det ska jag visa någon annan dag. Önskar att dem var tjocka, då skulle de kunna bli pins som man sätter på ryggsäcken/jackan. 
Jag tycker extra om skrivmaskinen, pizzan och katten. Har ni någon ni tycker om? 
 
 

Onsdagslista

Hittade en bra lista på en bra blogg som jag också tänker fylla i. Tycker det är riktigt kul att svara på frågor. 
 
1. Hur många timmar ägnar du åt bloggen per dag? Det är olika, men ungefär en timme. Fast på helgen ängnar jag nog mer tid åt bloggnen, eftersom jag har tid. 
2. Om du fick lära dig ett annat språk, vilket? Japanska skulle jag gärna kunna. 
3. Vart handlar du oftast kläder? Monki, H&M, Gina tricot etc. 
4. Brukar du ofta slarva bort saker? Nej faktiskt inte, men det händer ju. 
5. Favoritämne i skolan? Svenska, hemkunskap, musik & bild. Fast jag tycker också mycket om Biologi och SO. 
6. Har du någonsin skolkat? Nej. 
7. Vad har du på dig just nu? Riktiga myshöst kläder. Min stora blå Ramoneströja, senapsgulkofta och ying & yang leggings. 
8. Skulle du vilja bli känd? Ja, absolut. Skulle dock inte vilja bli sådär superkänd, det verkar bara jobbigt... 
9. Vad brukar du göra när du får tråkigt? Sitta vid datorn, rita, lyssna på musik etc. 
10. Har du något ärr? Det tror jag inte. 
Ni får gärna kommentera lite trevliga frågor eller liknande. Kram! 

Pannkakor på hemkunskapen

På måndagsmorgonen lagade vi pannkakor på hemkunskapen. Så himla gott & trevligt!  Sedan duktade vi fint med tända ljus. Måste nog säga att hemkunskap är ett av de roligaste ämnena (om man får laga sådana goda saker som pannkakor). Dock är det teori varannan gång, vilket inte är lika roligt. 
Har du hemkunskap? Vad tycker du om det? 
 

Pysselpaket

Ledsen att jag inte uppdaterat på två dagar, men jag har helt enkelt inte haft tid. I alla fall så kom mitt paket resin, formar, gullig tejp, citursdoft och post-it lappar med urgulliga kaniner. Jag längtar verkligen tills helgen då jag kan pyssla mer. 
 

Om min måndag

Hej fina ni! Jag måste bara säga att det är himla trevligt att ni läser min blogg. Man blir så glad när man loggar in på blogg.se och ser att man fått en ny kommentar eller ser att besökarsiffrorna gått upp.
 
Igår har jag slagit mitt rekord med sidvisningar (112) och unika besökare (43) och jag startade ju denna blogg endast för några dagar sedan. Såklart är det inte det ändå som spelar roll, men man vill självklart ha läsare.
 
Idag har varit en ganska vanlig måndag, förutom att jag och min bästavän cyklade och köpte Ben & Jerry's som vi delade på ute i solen i väntan på idrottslektionen i skogen. Så gott och mysigt. Strawberry cheesecake är perfa  en varm och solig dag. 
 

Mintgrön hylla

Vi köpte denna fina hylla på en loppis och målade den i min favoritfärg, mintgrön. Där har jag alla mina plast, glas och prydnadsfigurer. Bland annat de två pokèmonfigurerna jag köpte på loppisen igår. 
 

En söndagslista

Hittade denna fina lista på en fin blogg, så tänkte att jag också skulle fylla i den. 
Om du fick en flygbiljett vart skulle du flyga? Åh, jag skulle inte säga nej till en resa nu. Helst till något varmt och exotiskt land med vita badstränder, sol och god mat. Annars skulle jag gärna åka till London igen och gå på mysiga loppisar, handla kläder och titta på alla sevärdheter. 
Hur kommer din födelsedagstårta smaka och se ut nästa gång du fyller år? Det ska vara en chokladtårta med hallonmoussé och ska det vara massvis av fina marsipanblommor. 
Vilken dag längtar du allra mest till? Till Håkan konserten och nästa gång jag får komma och hälsa på kattungarna. 
Favoritcitat? "Jag vet hur ont det gör när hoppet dör, men askan är den bästa jorden" av Markus Krunegård, "Man måste dö några gånger innan man kan leva" med Håkan, "Andas in och andas ut, orkar jag så orkar du" med Kent + massa fler citat. 
Vad gör du när allting känns grått? Tänker på alla bra saker som finns och kanske skriver en mysig lista. Sätter upp mål och saker jag kan se framemot. Tänder massor av doftljus i fina färger och tryper ner under täcket med bra musik i öronen eller varför inte ser på några avsnitt Glee. 
 

2. Klädval

Detta är vad jag tänkte ha på mig imorgon i skolan. Mitt monkilinne, den blommiga kjolen mina kusiners mamma sytt efter mina önksemål och den nya stickade höstkoftan i senapsgult. Just nu väntar jag på att få skölja ur färgen ur mitt hår, det blir någon slags karamellhonungsfärg, hoppas det blir bra. 
 

Ny datorväska

Idag köpte vi en ny datorväska till min fina dator och jag har pyntat det med lite klistermärken och så. Tycker faktiskt det blev riktigt gulligt. Satte på ett klistermärke från biblioteket där det står "läs en bok istället". Så när man tänker sitta vid datorn och ser det så går man och läser en bok istället, eller vad tror ni? Är säker på att någon av mina lärare kommer tycka det är roligt, då detta är min skoldator. 
 

Hur jag tillagar quornfärs

Jag tänkte visa hur jag tillagar quornfärs, hoppas ni tycker om när jag gör guider. Jag kommer fortsätta med pysselguider och dessa vegetariska matguider. (Ojdå jag stavade fel på färs, oh well...det är inte hela världen direkt) 
 

Om loppisfynd

Idag har jag varit på loppis, vilket var mysigt men det var helt proppat med folk. Skulle varit mycket bättre om loppisen var utomhus, men nej det var den då inte. I alla fall så hittade jag ett kvartettspel med Musse & gänget för fem kronor och två pokémonfigurer för tjugokronor tillsammans. Om de inte hade kostat tio kronor/styck skulle jag nog köpt många fler för de är så himlans söta. Nöjd att jag hittade något i alla fall. 
 

Fimo guide - chocolate chip bookies

Jag hoppas verkligen verkligen din gillar denna guiden jag har gjort till er, för det tog sin tid. Det skulle betyda mycket om ni kommenterade vad ni tyckte och kanske någon anann guide jag kan göra. 
Kram, Saga. 
 
 

1. Om fem ting i mitt rum

Jag hittade en trevlig tiodagars blogglista som jag tänkte använda mig av för att riktigt komma in i bloggandet. Tycker det är en riktigt bra idé med dessa listor om man t.ex har slut på idéer men ändå vill göra ett inlägg varje dag. I alla fall så är första punkten på listan "några saker i ditt rum", så jag valde några av mina finaste saker. Min ljusrosa kopp med Mumin och Snorkfröken, två elefanter, ett kaninsudd och min underbara rosa kamera från Konica Pop som jag hittade på en loppis till ett mycket bra pris (!!) Eftersom jag ej har filmrulle så kan man inte fota med den, sedan kan man inte se bilderna förrän efter men den är så charmig och perfekt prydnad i mitt rum. 
 

Om min mysiga dag

Idag har jag haft en supermysig dag med mormor. Vi har gått på secondhand butiker (Myrorna och Kupan), Monki och Mias lustgård. På 2hand hittade jag en fin porslinskopp och fat med blommor för endast tjugo kronor. På Mias köpte mormor tre Yankee ljus som luktar underbart av körsbär, salt karamell & vanilj och på Monki en himla fin senapsgul stickad kofta som jag tror kommer bli mitt favoritplagg i höst. Nu har vi just ätit god middag och lite senare ska jag nog baka cookies. 

 

Lite om mig

Jag är då Saga, en kreativ vegetarian och feminist med fötterna på jorden. Jag tycker mycket om att pyssla, spela teater, skriva brev, läsa och lyssna på musik. I denna blogg kommer jag skriva om allt som jag tycker om. Fina klänningar, loppisfynd, musik, goda frukostar, pyssel och en hel del mer. Hoppas ni gillar det jag skriver om och att ni vill läsa min blogg.
Trivs inte med att visa mitt ansikte här på internet, så ni för nöja er med avskurna bilder.
 

Om höst

Skrev i ett tidigare inlägg att jag längtar tills det blir höst på riktigt och tills löven ändrar färg och gissa vad jag såg igår när jag var ute för första gången på tre dagar? Höst - hösten har kommit till oss. Det doftar höst i luften och löven lyser upp de gråa asfaltsgatorna med gult. Det är så underbart. Jag slängde ihop ett collage på bilden jag tog igår (blev så uppspelt av löven att jag behövde ta ett kort och så en höstpas vi åt på min kusins kalas)
 

Om himmelsk glass och Glee

Har nyss ätit qournfileér och klyftpotatis i ugnen med vitlöksdipp till middag och framför Glee (jag älskar verkligem Glee)Det är himla mysigt att äta framför tv:n ibland, tycker inte ni det? Sådant kan man göra när det är helg hihi. Sedan har vi godis och Ben & Jerry glass från i förrgår. Så himla gott alltså.
 
 

Om loppisfynd och blåbärssoppa

Är glad att jag är fri från denna jobbiga förkylning jag haft i veckan. Man vill ej vara sjuk på helgen. Imorgon ska jag gå på någon fin secondhans butik, det känns som om det var så längesedan. Jag skulle bli superglad om jag hittade någon fin gammal kamera (helst en polaroidkamera åh), en sjömansklänning/skjorta eller några gulliga plastfigurer. Dock finns det inga superduperbra 2-handbutiker där jag bor men ibland hittar man ju något man gillar. Föredrar egentligen loppis.
 
Nu när jag varit sjuk köpte mamma blåbärsoppa och mandelbiskvier till mig, det var så längesedan jag drack blåbärssoppa och det är himla gott. Pricken över i:et är att doppa några mandelbiskvier och låta dem mjukna i den varma soppan.
 

Fem

Hej, jag hittade denna fina lista och tänkte att jag också skulle fylla i den.
 

Vad gör dig glad
1. Mina vänner och familj.
2. Fin musik.
3. Brevvänner.
4. När man tar ett foto man verkligen tycker om.
5. Skratt.
 
Du älskar?
1. Glee.
2. Vackra klänningar.
3. Böcker.
4. Mumindalen.
5. Mitt rosiga täcke.
 
Låtar du lyssnar mycket på just nu?
1. Kom igen Lena! - Håkan Hellström (ska lära mig den snabba delen perfekt innan konsteren)
2. Pictures of you - The Cure
3. We are nowwhere and It's now - Bright eyes
4. Blue lips - Regina Spektor
5. Africa - Toto
 
Händer i helgen? 
1. Ska fynda fina saker på secondhand.
2. Plugga franska glosor.
3. Titta på många avsnitt Glee.
4. Lyssna på min höstlista.
5. Skriva vidare på min berättelse.
 
Du längatar mest efter?
1. Tills kattungen flyttar hem till mig.
2. Håkans konsert.
3. När löven ändrar färg.
4. Första snön.
5. Tills grejerna jag beställt kommer.
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

komigensaga.blogg.se

Skriver om lite allt möjligt, från pyssel till kläder & vegetarisk mat.

RSS 2.0